Søk
  • Magnus C.K. Jacobsen

- Så klart er det gøy å få godt betalt!

Oppdatert: 9. jan. 2021

Helle stortrives med jobben som privatlærer for unge.

Som privatlærer hos Realfagshjelpen (RH) har Helle Sønnervik (22) en godt betalt deltidsjobb ved siden av studiene. Hun velger selv når hun vil jobbe og stortrives med å hjelpe unge som trenger litt ekstra hjelp i realfagene.


Vi møter Helle på Gløshaugen og slår av en hyggelig prat om hvordan hun kombinerer studenttilværelsen og jobben som privatlærer i RH.

 

Stor grad av fleksibilitet


Helle forteller at hun har hatt andre deltidsjobber før, men at fleksibiliteten og arbeidsforholdene RH tilbyr, gjør at hun ikke har sett seg tilbake etter at hun ble privatlærer.


– Før jeg begynte i RH jobbet jeg på et sykehjem. Det var liten fleksibilitet og ikke helt optimale arbeidsforhold. Så jeg sa opp, og samme dag søkte jeg jobb hos Realfagshjelpen, forteller Helle.


– Jeg har fått veldig mye ny erfaring ved å jobbe så tett på folk. Man blir godt kjent med nye mennesker, i tillegg til at man blir en del av deres vei mot et mål. Det er veldig givende, legger Helle til.

Går fint å kombinere med en travel studiehverdag


Helle har mange baller i luften. Hun spiller fotball på Energi FK, hun har verv som komiteleder i samme klubb i tillegg til at hun også driver med langdistanseløping. Helle forteller at jobben som privatlærer ikke er en stor belastning, snarere tvert imot.


Er du, eller noen du kjenner, student som ser etter en godt betalt deltidsjobb? Realfagshjelpen ansetter stadig studenter i Trondheim, Oslo og Bergen. Klikk her for å bli Realfagshjelper!


– Man styrer arbeidshverdagen selv, og man styrer på en måte mengden selv. Det tror jeg er viktig. Det er den mengden hele veien, siden mange her sitter og har mye på tallerkenen, sier hun og refererer til realfagsstudentene på NTNU.


Selv med mye på programmet føler ikke Helle at jobben tar mye av tiden hennes.

Avtaler timene selv


Man forplikter seg kun til å være tilgjengelig for RH fire timer i uken i snitt. Helle forteller at det er en helt overkommelig arbeidsbelastning, og at hun dette semesteret har økt til 6 timer i uken. Det er hun som avtaler når hun skal treffe elevene sine. Timene finner i utgangspunktet sted i grupperom på campus, eller over internett. De aller fleste finner et ledig grupperom på Gløshaugen.


LES OGSÅ: Simon tok R2 som privatist - uten å ha hatt R1 først!


– Jeg kom faktisk rett fra en time nå jeg! forteller Helle og ler.


– Jeg hadde egentlig en avtale med eleven fra 10 til 12 i går, men så flyttet i den til i dag på grunn av statistikkeksamen. Det hele er veldig fleksibelt, avslutter Helle.

 

Takk til Helle for å ha stilt opp til intervju!

519 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle