Søk
  • Trym Haakon Blaauw

OVER 100 ELEVER PÅ TENTAMENSKURS I 1T!

Oppdatert: 7. apr. 2020

Lørdag 27. april tok vi i mot over 100 ivrige privatister og elever fra videregående skoler rundt omkring i hele Trøndelag på vårt gratis tentamenskurs i 1T. I løpet av fire timer gikk vi gjennom de sentrale temaene trigonometri, derivasjon og sannsynlighet, samt lot elevene bryne seg på relevante oppgaver til årets viktigste prøve.


Kurset fant sted på Gløshaugen, hovedcampuset for realfagstudenter på NTNU, hvor også Realfagshjelpen holder til. Elevene som kommer på tentamenskurset får derfor en liten smakebit på studenttilværelsen blant Norges dyktigste realfagsstudenter, noe som forhåpentligvis er en betydelig motivasjonsfaktor. Økt motivasjon og stort læringsutbytte er tross alt det vi håper elevene sitter igjen med etter kurset vårt!


- Tentamenskurset er lagt opp på samme måte som såkalte “kræsjkurs” vi selv har i våre fag på universitetet, sier Jakob Erikstad, med-gründer i selskapet.


Han går i 4. Klasse på Industriell økonomi og teknologiledelse (Indøk), og har selv deltatt på mange liknende kurs i løpet av studietiden på Gløshaugen. Kræsjkurs er korte kurs hvor man lærer grunnleggende fakta eller ferdigheter rundt et emne eller en arbeidsoppgave.

LES OGSÅ: Fem tips til hvordan man skal gjøre skolehverdagen enklere


- Dette er en utrolig fin måte å få sett nærmere på de aller viktigste tingene i pensum, og samtidig få én-til-én hjelp av noen som kan faget godt! Kræsjkurs er et vanlig skue på Gløshaugen da både vi og forelesere opplever stor nytte av denne læringsformen. Vi håper dette kan ha samme nytte for elever fra videregående også.


På tentamenskurset gikk tre privatlærere gjennom hvert sitt tema. For å kartlegge hvordan de opplevde tentamenskurset snakket vi med to av dem etterpå. Sharmali (2. klasse på Indøk) tok for seg derivasjonsdelen av kurset og Marie (1. klasse på Indøk) gikk gjennom sannsynlighetsregning.


- Jeg synes det var utrolig spennende og lærerikt å være foreleser! Oppgavene som ble valgt ut var veldig relevante til tentamen. Jeg opplevde det som et vellykket kurs med mange deltakere og jeg håper å få være med på flere av kursene framover, sa en begeistret Sharmali.
Marie var også begeistret over kurset og synes det var spennende å være foreleser.


- Elevene virket motiverte og fulgte godt med, noe som var veldig engasjerende. Jeg synes opplegget var veldig bra fordi elevene får en ekstra mulighet til å spørre om det de trenger hjelp med før tentamen. I tillegg er det gratis så alle som ønsker å lære har mulighet til å være med!


LES OGSÅ: Få nyttige tips og triks til hvordan motivere seg til å gjøre det bra på skolen!


Tentamenskurset fikk gode skussmål fra elevene som møtte opp. En elev påpekte at det var bra at kun de mest sentrale temaene ble dekket, slik at man fikk en god og grundig forklaring innenfor disse. Dette var også de temaene han så på som de vanskeligste. En annen elev likte godt oppgaveløsingen og hvor mange som var rundt for å hjelpe til. Han mente at man ikke trengte å vente lenge på hjelp, og at de som arrangerte viste stor interesse og var motiverende.


Disse gode tilbakemeldingene kombinert med behovet for mattehjelp har vært med å bidra til at tentamenskurset i 1T har blitt såpass populært på så kort tid. Både på dette og forrige kurs var det over 100 påmeldte elever, så her gjelder det å være kjapt ute med å melde seg på til neste gang. Vi gleder oss allerede til å se enda flere ivrige sjeler på fremtidige tentamenskurs.


Og med det ønsker vi i Realfagshjelpen å takke for semesterets kurs, og ønsker alle lykke til med skoleårets sluttspurt!


Les mer om hvordan vi hjelper elever på videregående og avtal en time med en toppstudent fra NTNU.

68 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle