Søk
  • Redaksjonen

Hvordan kombinere russetid og skole?

Russetiden har ikke blitt som planlagt, og årets russ har så langt blitt tvunget til å være kreative med feiringen for å overholde smittevernreglene. Heldigvis letter restriksjonene framover mot sommeren, og russen vil nå forhåpentligvis få muligheten til å feire 13 års skolegang. Å kombinere russetiden med siste innspurt på videregående skole er en kunst. Her kommer noen råd som vi skulle ønske noen hadde gitt oss da vi selv var russ!

1. Pick your battles

Har man mye å gjøre, må man prioritere. Velg deg ut de viktigste prøvene, og bruk tiden du har på de. Dropp festen kvelden før, og feir heller skikkelig når du er ferdig med prøven.

2. Fashionably late

Det er både kult (i hvert fall sosialt akseptert) og smart å komme for sent på vors. Kvelden blir like bra, og du har muligheten til å presse inn litt mer lesetid. Du skal ikke undervurdere den ekstra halvtimen du kan få med lesing.3. Uten mat og drikke, duger helten ikke

Om du kommer hjem fra kveldens feiring og skal jobbe med skole dagen etter, er vårt beste tips å få i seg nok mat og drikke før du går til sengs. Spis litt kveldsmat og ha en halv liter med vann stående klar ved senga – da blir morgendagen mer effektiv.


4. Helt om natten, helt om dagen

Jada, vi hadde enda flere uttrykk på lager. Å feire 13 års skolegang er vel fortjent, men det er viktig å ikke glemme sluttvurderingene. Sett deg mål for hva du ønsker og oppnå, og jobb for målene dine.

Les flere av våre tips til å oppnå bedre standpunktkarakterer her.


5. De tre P-ene: Planlegging, Prioritering og Party

Å planlegge hva du skal gjøre når og å sette opp en plan for vurderinger er kanskje et åpenbart tips, men uten tvil noe som fungerer. Lag to do-lister og vit hva som kreves i de forskjellige fagene, på den måten kan du prioritere det som er viktigst først – og du vet når du har tid til å ta en velfortjent pause.6. Én effektiv time i hånda er bedre enn 10 ineffektive timer på taket.

For å få tid til russetid, må de timene som brukes på skole være effektive. Jo mer effektivt du jobber, jo mer tid åpner seg for å feire. Finn metoder for læring som fungerer for deg. For eksempel kan 45/15 være en god metode for å holde konsentrasjonen og effektiviteten oppe. Her jobber du aktivt i 45 minutter, og setter deretter av tid til en 15 minutters pause. Andre sverger til 25/5, så her er det bare å prøve seg fram! Et godt tips er å bruke appen Hold når du jobber, der du samler poeng ved å ikke bruke mobilen.


I vårt blogginnlegg om pedagogiske tips til nettundervisning går vi enda nøyere inn på hvor viktig det er med pauser for å beholde effektiviteten.

7. Netflix-seriene drar ingen steder

Bruk tiden din i disse ukene på enten skole eller russetid. Annet tidsfordriv må vike hvis det skal være plass til feiring. Her er det igjen snakk om å holde på prioriteringene dine. Velg å bruke tiden din på det som er viktig for deg.


Dette er våre tips til hvordan du kan kombinere russetiden med skole. Vi har også vært gjennom dette, og vet at det kan være vanskelig. Om det ikke skulle holde med disse tipsene kan dere alltids få hjelp av Realfagshjelpen.


268 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle